Thursday 15 October 2009

Sikerült megfejtenem a buszórák titkát. Egy kerek évembe telt, úgy hallassátok. Ezek az órák nemcsak az idő, hanem a dátum, a hőmérséklet és ki tudja még mi közlésére is hivatottak, csakúgy, mint a tereken/utak mentén elhelyezett ledkijelzők.

Oké, mi ebben a nagy dolog, kérdezhetné bárki, és joggal. Ez azért nagy dolog, mert eddig még nem találtam rendszert abban, hogy ezek az órák mikor mutatják a pontos és helyes, valós hely-időkontinuumnak megfelelő állapotot. Mert többnyire bizony szépen el van csúsztatva minden. De nem mindig. És nem mindig NEM annyival, mint előző alkalommal.

Aki járt már a pesti bevándorlásügyi hivatalban, tudja, miről beszélek. Lehet ott tölteni napokat, értetlenül állva a "randomnak tűnő számsorok, ám mégis hogy a francba lenne ez púr random" jelenség előtt. Lehet Papírra vetni, Elméleteket gyártani, mindhiába: tudomány eddig még nem volt képes lehatolni a rendezettség mibenlétéig. Merthogy rendezettség az van, az tudható. Nyugger nénik nyugodtan pillantak fel a Népszavából/Dagbladet-ból, az ismert világ minden pontján, buszon és bankban, szemükben a megértés néma fénye villan.

Hát én is tudni akarok. Meg teszem azt mindenki más, nem csak a Dan Brown-rajongók. Akkor is Numberwang.