Saturday 15 November 2008

Költözők, örökmozgók figyelmébe

Az ember egyetemének, félévi lakhelyének kiválasztásában nem elhagyagolható szempont, milyen eszközök állnak rendelkezésére.

Meggondolandó például, hogy látogathatók-e jstor, ebrary és társai, hány tanuló jut egy gépre/nyomtatóra. A magyar egyetemek ellátottsága ebben a tekintetben még finoman szólva hiányos (emlékszem, még miskolcon meg pesten mennyit ácsingóztam a Cikk után, jobb esetben is csak az absztrakthoz fértem hozzá).

Itt átlagosan három kattintásnyi távolság BÁRMILYEN elektronikusan elérhető cikk-folyóirat-könyv, a fénymásolás/nyomtatás természetesen ingyenes és inkább az a kérdés merülhet fel, hogy hány gép jut egy diákra.

Valami mégis mintha hiányozna néha egy jól megérdemelt pihenésből...



Még hogy sajnálják... az ember, kinek-szeme-kocsányon-lóg, szeretne végre kikapcsolódni, erre még sp-t sem nézhet nagyfelbontásban (legálisan).

Amúgy őszintén nem tudom, hogyan lehet megúszni a netfüggést annak, aki "kénytelen" azt használni majdnem mindenhez - egyet gondol, bepötyög, cikkek garmadája. Mindegy, 10 év múlva már úgyis offlinefüggés lesz.

Sunday 9 November 2008

Livet er vakkert

Déli NAPfelkelte, alig hiszem el. Ez egy olyan esemény volt, amit mindenképpen meg szerettem volna örökíteni. Még legalább egy óráig fent lesz, úgyhogy most megyek is napfürdőzni egyet ;)



Üdvözletem küldöm a napfény országából! :)



A lámpákat azért nem kapcsolják le, biztos ami biztos.





Worldpeace.








Update: mire visszaértem a sétából, már csak a legvégét kaptam el a rövidke intermezzónak. Ismét sötétség borul ránk, másra érdemtelen halandókra...